Σπαγγέτι aglio e olio

Απο τον Άκη Πετρετζίκη





*Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά


Συστατικά
-1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5
-1/3 κούπας καλό ελαιόλαδο
-6 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
-5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
-½ κ.γ. μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο
-μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό
-1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα
-1 κύβο ζωμό κοτόπουλο


Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει στο οποίο προσθέτουμε και τον κύβο για να διαλυθεί και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 ½ κούπα από το νερό που έβρασαν στην άκρη. Κρατάμε τα μακαρόνια ζεστά ανακατεύοντας τα με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Σοτάρουμε το σκόρδο σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με το ελαιολαδο και φρέσκο θυμάρι για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 

Προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. 

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά 1/3. 

Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. 

Αφαιρούμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να αποροφήσουν την σάλτσα. 

Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου