Παιχνίδι με τα χρώματα από τον Hermes


Το Museo della Permanente διάλεξε ο οίκος Hermes για να παρουσιάσει την κολεξιόν του οικιακών αντικειμένων 2018-2019, κατά τη διάρκεια της φετινής Milan Design Week.Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό. Η Σαρλότ Μακό Περελμάν, μαζί με τον Αλεξίς Φαμπρί (και οι δύο στο τιμόνι της διεύθυνσης καλλιτεχνικού στον οίκο), συνέλαβαν ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ για την παρουσίαση: επτά αρχιτεκτονικές δομές, με τους τοίχους απολύτως καλυμμένους με μικρό μαροκινό εμφιαλωμένο πλακάκι, φιλοξένησαν χρώματα, υλικά και δεξιοτεχνία κατασκευής.

Οι Περελμάν και Φαμπρί θέλησαν να καταδυθούν οι επισκέπτες σε χρώμα μέσα σε αυτές τις επτά μονόχρωμες «οικίες», για να ανακαλύψουν την home collection του Hermes.

Επρόκειτο για μια ευφυή εγκατάσταση: ρολά χαρτί, ζωγραφισμένα στο χέρι, έπαιζαν το ρόλο του φόντου στο οποίο εκτίθεντο τα αντικείμενα. Σε έναν χώρο για καφέ, ο οίκος παρουσίασε το καινούργιο του τραπέζι, το «Ένας περίπατος στην πόλη» που σχεδίασε ο Ιρλανδός Νάιτζελ Πικ. Τη βραδιά των εγκαινίων, ο Αυστριακός χορογράφος Βίλι Ντόρνερ υπογράμμισε την αρχιτεκτονική πλευρά των χώρων, με χορευτές που ενεπλάκησαν σε μια διάδραση/συνομιλία με την εγκατάσταση, μέσω κινήσεων άθλησης.

Σχόλια