Χρόνος Εκτέλεσης - 1 ώρα
Μερίδα/ες - Οικογενειακή
Βαθμός Δυσκολίας - 1
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
1 κύβο μυρωδικών
1 ποτήρι νερού χυλοπίτες
4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
1 κύβο μυρωδικών
1 ποτήρι νερού χυλοπίτες
Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μπαλάκια 5 εκ.
Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού προσθέσουμε τις χυλοπίτες για 40 λεπτά.
Δεν θέλουν πολύ αλεύρωμα τα κεφτεδάκια.. μη γεμίζετε βαθιά πιάτα με αλεύρι, κρίμα είναι να πάει χαμένο...Επίσης μπορούμε να περάσουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο από το μούλτι.
*Τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη βρήκαμε στο akispetretzikis.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου