Το τσίρκο του Dior στο Dubai με 15 Exclusive δημιουργίες (pics - vid)


Μέσα σε μια σκηνή την οποία είχαν περικυκλώσει ζογκλέρ που πετούσαν φωτιές από το στόμα και καλλιτέχνες του τσίρκου, ο οίκος Dior παρουσίασε στο πρώτο του ντεφιλέ στο 
Dubai μια κολεξιόν "κάψουλα", δηλαδή μια μικρή συλλογή από 15 κομμάτια που άντλησε από τα αρχεία του για να τιμήσει τη σημερινή γυναίκα.


Με τον φεμινισμό που τη χαρακτηρίζει, η Ιταλίδα Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η πρώτη γυναίκα που διευθύνει τον ιστορικό οίκο, έδωσε το δυναμικό "παρών" με τη συλλογή που εμπνεύστηκε από μοτίβα που ο ίδιος ο Κριστιάν Ντιορ έκανε δημοφιλή, και εκείνη επαναπροσδιόρισε για να τα προσαρμόσει στη σύγχρονη γυναίκα.





Φούστες με πιέτες σε ήσυχες, μεταλλικές αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και ρεντιγκότες στολισμένες με χρυσό κέντημα συνδυάζονται με μπαλαρίνες απίστευτα αστραφτερές και μπότες με χοντρά τακούνια. "Για το συγκεκριμένο ντεφιλέ, ετοιμάσαμε μια μικρή συλλογή με 15 κομμάτια", δήλωσε η Κιούρι πριν από την παρουσίαση.

"Κάθε φορά που πηγαίνω σε μια άλλη χώρα, κατά κάποιο τρόπο εμπνέομαι από αυτήν. Όταν σκεφτόμαστε το Ντουμπάι, μας έρχεται στο νου ένα μέρος που κατά κάποιο τρόπο είναι πολύ μεσογειακό, με πολύ ήλιο. Συνεπώς χρησιμοποιούμε περισσότερα χρώματα, διαφορετικές τεχνικές, διαφορετικές φόρμες".

Η Κιούρι έκλεισε το ντεφιλέ με ένα τρουά πιές από ύφασμα με πολύχρωμα πουά που αποτελείτο από εφαρμοστό αμάνικο πουκάμισο, μακριά φαρδιά φούστα και κάπα.

Όπως έκανε και στο τελευταίο της ντεφιλέ στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, η Κιούρι έδειξε στο Ντουμπάι τα φορέματά της από οργάντζα και τούλι, τα οποία εμπνεύστηκε από το τσίρκο, τα μακριά σακάκια της, με διάχυτη την έμφαση όπως η ίδια είπε, στην αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών.














Σχόλια