Τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο


Πανεύκολα, πεντανόστιμα και γρήγορα!!!
Υλικά 
Μισό κιλό κιμά
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
¼ κούπας ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές άνιθο
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος
¼ κούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές επιπλέον
2 αυγά


Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό και τον άνιθο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή σε πιατέλα. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό ή το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 της κούπας) και τα αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν . Υπολογίστε 30-45 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπωλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο το ζουμί της σούπας.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Tips 
Ενώ έβραζε το νερό, έριξα έναν κύβο κοτόπουλο που πρόσθεσε extra γεύση στο φαγητό.


Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου

Σχόλια