Louis Vuitton «objets nomades»


Τρία καινούργια μέλη της συλλογής του «objets momades» παρουσίασε στο φετινό Design Miami ο οίκος μόδας Louis Vuitton: το «τραπέζι ανεμόνη» του Atelier Biagetti, το «οφιοειδές τραπέζι» του Atelier Oi και το «βάζο λουλούδι» του Τόκουτζιν Γιοσιόκα.


Στο πρώτο – προϊόν της φαντασίας και τέχνης του σχεδιαστή Αλμπέρτο Μπιατζέτι και της καλλιτέχνιδος Λάουρα Μπαλτασάρι – υάλινη επιφάνεια κάθεται πάνω σε μια κυματιστή βάση με εσωτερικό από μπλε λάκα και εξωτερική επιφάνεια σε απαλό μπεζ. Αποτίει φόρο τιμής στη Ραβένα, τη γενέτειρα των δύο και τις κυματιστές φορεσιές των λυρικών τραγουδιστριών στη Σκάλα του Μιλάνου (στο Μιλάνο είναι και το στούντιο).

Το δεύτερο τραπέζι – δημιούργημα του Ελβετών σχεδιαστών του Atelier Oi – εμπνέεται από τις περίπλοκες, ρευστές κινήσεις αυτών που χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Το βάζο του Τόκουτζιν Γιοσιόκα έχει αναφορές στο κλασικό μονόγραμμα του οίκου και έρχεται σε δύο εκδοχές: διαφανές ή μαύρο (φυσητό γιαλί από σπουδαίους τεχνίτες του Μουράνο).

Παράλληλα με τα τρία καινούργια «objets momades», ο οίκος παρουσίασε στη διεθνή έκθεση ντιζάιν του Μαΐάμι καινούργιες εκδοχές δύο παλαιότερων: της πολυθρόνας που αρχικά σχεδίασε το στούντιο Campana Brothers το 2015 και του διθέσιου καναπέ που έχει σχεδιάσει ο σχεδιαστής από το Χονγκ Κονγκ Αντρέ Φου.



Σχόλια