Zελέ φράουλαs με τρία υλικά


Καλοκαιρινό και δροσερό, το ζελέ φράουλας είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά αφού μπορούμε να το φτιάξουμε πολύ γρήγορα και να γλυκαθούμε με λίγες θερμίδες.



Υλικά:
500 γρ. φράουλες
50γρ. ζάχαρη ψιλή
2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ τις μισές φράουλες.
Βράστε σε ένα κατσαρολάκι δύο κούπες νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τον πουρέ φράουλας.
Βάλτε το μίγμα σε μία φόρμα ή σε μικρά ποτήρια και προσθέστε τις ολόκληρες φράουλες.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.

Extra tips:
Μόλις πολτοποιήσετε τις φράουλες, μπορείτε να σουρώσετε τον πουρέ για να φύγουν τα περιττά κουκούτσια.
Εάν θέλετε, μπορείτε να πολτοποιήσετε όλες τις φράουλες για να έχει το ζελέ σας λεία υφή.
Σερβίρετε σε ποτήρια κοκτέιλ για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Σχόλια