Κρέπες με παγωτό


Οι κρέπες είναι οι αγαπημένες μας..κι αν συνδυαστούν με παγωτό, απογειώνουν τον ουρανίσκο μας το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ

2 ΑΥΓΑ

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ



ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΕΠΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 2 ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και προσθέτουμε το γάλα.

Ξεχωριστά έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά – σιγά στο μπώλ με το γάλα και τα αυγά.

Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας σβολιάσει και προσθέτουμε την ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Εάν μας σβολιάσει ή για να είμαστε σίγουροι μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σινουά.


Κατόπιν παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το τοποθετούμε πάνω στην φωτιά. Το αφήνουμε να κάψει καλά και στο τέλος του αφαιρούμε το λάδι.

Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο μείγμα μέσα στο τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει το πάτο του και αφού ψηθεί από τη μία πλευρά την γυρνάμε από την άλλη πλευρά με προσοχή για να μην μας σπάσει. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε πιάτο μέχρι να κρυώσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα.

Κατόπιν ανοίγουμε τις κρέπες μια –μια τις βάζουμε από 2 μπάλες παγωτό και τις κλείνουμε. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτα.


*Από τον Γιώργο Τσελεμεντέ



Σχόλια