Να περπατούν φλοράλ σε ψηλοτάκουνα πέδιλα





Εχει μια μυρωδιά αλλιώτικη τούτη η εποχή. Οργιάζουν χρώματα και αρώματα. Πως γίνεται να αντισταθείς όταν μοσχοβολάει γιασεμί και φρεσκοκομμένο χορτάρι;
Να μην παρασυρθείς από τη γλυκιά ηρεμία της νύχτας;
Ολα είναι αλλιώς. Ξυπνάς διαφορετικά, ερωτεύεσαι πιο εύκολα και ναι, χαμογελάς λίγο πιο συχνά. Λες και ανθίζει η ζωή Τέτοιος ανελέητος ρομαντισμός Απρίλη μήνα, σε mood πασχαλινό που βιάζεται να πλέξει πρωτομαγιάτικα στεφάνια.
Είναι κι εκείνο το τραγούδι...
Shiny happy people laughing
Meet me in the crowd, people, people
Throw your love around, love me, love me
Take it into town, happy, happy
Put it in the ground where the flowers grow
Gold and silver shine...
Και κάπως έτσι, ανοιξιάτικα οι R.E.M καταφέρνουν να εκνευρίσουν πολύ κόσμο που δεν είναι χαρούμενος και σίγουρα δεν συγκινείται καθόλου με λουλουδάκια πασχαλίτσες, πεταλουδίτσες και τραλαλάμ τραλαλόμ.
Όχι εμάς. Toυς δίπλα.
Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Πού είχα μείνει; Τέτοιος ανελέητος ρομαντισμός Απρίλη μήνα με παγωμένο καφέ και ανοιχτά παραλιακά μπαράκια.
«θέλω να κάνω μαζί σου αυτό που κάνει κι η άνοιξη στις κερασιές. Pablo Neruda». Χαραγμένο στο παγκάκι όλες τις εποχές του χρόνου. Μέχρι που έρχεται η ώρα να απαλύνουν οι ρυτίδες, να σβήσουν οι σκιές.
Δεν χωράει μοναξιές η άνοιξη. Ζητά έρωτα απελευθέρωση, εξομολόγηση, αναγέννησα αποπλάνηση. θέλει εκδρομή βόλτα με ποδήλατο. Περίπατο δίπλα στην αλμύρα της θάλασσας. Αλλη αίσθηση, ανανεωμένη διάθεση και love is in the air. Ανάσταση και επανάσταση. Απόδραση και περιπλάνηση.
Ούτε πολύ κρύο, ούτε αφόρητη ζέστη... Και φως παιδιά, μαζί με ένα τεράστιο παγωτό.
Ανάσα στη λιακάδα. Να γεμίζουν με φρέσκο αέρα τα πνευμόνια σου.
Να περπατούν φλοράλ πάνω σε ψηλοτάκουνα πέδιλα. 
Είναι γυναίκα η άνοιξη.
Ερεθιστική προκλητική, σου κλέβει το βλέμμα από το πρώτο βήμα της... 
Και δεν στο δίνει πίσω, παρά μόνο όταν φεύγει! 




* Από το περιοδικό trip
20o τεύχος
Απρίλιος 2017



Σχόλια