Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει το κόστος του αντισυλληπτικού χαπιού


Το κόστος του χαπιού της αντισύλληψης θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, τόσο για τις ασφαλισμένες, όσο και για τις ανασφάλιστες γυναίκες στην Ελλάδα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στην επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Γυναικεία Υγεία- Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία», έχει κάνει ήδη μια διερεύνηση με τον ΕΟΠΥΥ και επί λέξει ανέφερε: «Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σύντομα στην ένταξη του χαπιού της αντισύλληψης στη θετική λίστα φαρμάκων που αποζημιώνονται και να αναλάβει φυσικά την ευθύνη της κάλυψης του ο ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους πολίτες. Νομίζω ότι το κόστος είναι διαχειρίσιμο. Το αντισυλληπτικό χάπι δεν μπορεί να θεωρείται σήμερα μια υπόθεση lifestyle».

Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο περιορισμού των εκτρώσεων και προφανώς η χρήση του πρέπει συνοδεύεται από μια καμπάνια ενημέρωσης και σεξουαλικής αγωγής που πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο.


Σχόλια