Σπιτική τούρτα παγωτού με 5 υλικά



Το παγωτό πλέον πρωταγωνιστεί κι όταν μάλιστα είναι σπιτικό υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να το απολαύσουμε. Φτιάξε εύκολα και γρήγορα μία τούρτα παγωτού με πέντε υλικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. 

ΥΛΙΚΑ:
• 1 ερμόλ
• 1 γάλα ζαχαρούχο
• 1 γάλα εβαπορέ
• 24 σαβαγιάρ
• 3 κουταλιές κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε το ερμόλ στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και να φουσκώσει λίγο.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
3. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
4. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε να πήξει λιγάκι.
5. Όταν δούμε ότι το μίγμα αρχίζει να πήζει, ξεκινάμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ.
6. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και ρίχνουμε τις 3 κουταλιές κακάο.
7. Μόλις το ρόφημα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι.
8. Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε μέσα στο ρόφημα και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.
9. Κάνουμε την πρώτη στρώση από σαβαγιάρ και απο πάνω προσθέτουμε την μισή κρέμα.
10. Ακολουθεί και δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ με την ιδια διαδικασία.
11. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και η τούρτα μας είναι έτοιμη.
12. Την βάζουμε στην κατάψυξη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες.


Σχόλια