Η ζωή μετά τα 40 είναι ωραία

Φέρτε στο νου σας κάποια σημάδια που μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου και δείτε τα με μια άλλη ματιά.

Για παράδειγμα:
Οι ρυτίδες στο μέτωπο: η παρουσία τους είναι ενθύμιο για όλες εκείνες τις φορές που χρειάστηκε να σκεφτείτε έντονα, να προβληματιστείτε, να εκπλαγείτε ευχάριστα ή δυσάρεστα. Είναι αδιάψευστος μάρτυρας των λύσεων και των απαντήσεων που χρειάστηκε να βρείτε - και τις βρήκατε!
Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα: η παρουσία τους είναι ενθύμιο για όλες εκείνες τις φορές που η ζωή σας έκανε να χαρείτε και να γελάσετε.
Ραγάδες στο στήθος: η παρουσία τους είναι ενθύμιο του δώρου της μητρότητας και της ζωής που χαρίσατε και αναθρέψατε εκείνους τους πρώτους και τόσο καθοριστικούς μήνες.
Συμφιλιωθείτε, λοιπόν, μαζί τους και ακολουθήστε τις πέντε συμβουλές μας για να διατηρήσετε αυτή τη στάση απέναντι στα σημάδια του χρόνου.

Ασκηθείτε
Γνωρίζετε τα οφέλη της, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τη στριμώξετε στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας, ιδίως τώρα που νιώθετε την κούραση να σας καταβάλει και η ενέργειά σας δεν βρίσκεται στα ίδια επίπεδα όπως όταν ήσασταν 20 χρονών. Δείξτε, λοιπόν, δημιουργικότητα. Προτείνετε σε μια ή δυο φίλες σας να γυμναστείτε παρέα. Πηγαίνετε για περπάτημα, τζόκινγκ ή, εάν έχετε πόνους στη μέση, γραφτείτε σε κολυμβητήριο. Μην περιορίζεστε μόνο στα στενά φιλικά σας πρόσωπα. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρεθείτε με ανθρώπους που βλέπετε πιο σπάνια.

Μην το κρατάτε μέσα σας
Τα συναισθήματα που σας γεννά το πέρασμα του χρόνου δεν κάνει καλό να τα κρατάτε μέσα σας. Στην ηλικία σας είστε πλέον αρκετά έμπειρες για να ξέρετε πόσο ωφέλιμο είναι να συζητάτε για τα βιώματά σας και να εκφράζετε τους φόβους σας. Μιλήστε στα φιλικά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για τα συναισθήματά σας, ανταλλάξτε συμβουλές και προσπαθήστε να διακωμωδήσετε την κατάσταση όσο γίνεται περισσότερο. Μην ξεχνάτε: όλοι περνάνε από αυτό το στάδιο!

Τρώτε σωστά
Η σωστή διατροφή είναι βεβαίως κάτι αυτονόητο σε κάθε φάση της ζωής μας, γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες; Ορίστε μερικές:
Βρώμη: προστατεύει τα δερματικά κύτταρα από βλάβες
Πορτοκάλια: η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C συντελεί στην παραγωγή κολλαγόνου, που με τη σειρά του διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματός σας.
Αβοκάντο: περιέχει υγιή λιπαρά που ενυδατώνουν το δέρμα και συμβάλλουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Σολωμός: είναι εξαιρετικά πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και αναστέλλουν την εμφάνιση ρυτίδων.
Σταφύλια: βοηθούν στην καταπολέμηση της υπεριώδους ακτινοβολίας και κατά ορισμένους επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Χρησιμοποιείτε τα σωστά καλλυντικά προϊόντα
Προτιμήστε κρέμες προσώπου που είναι κατάλληλες για την ηλικία σας. Μην καλύπτετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια με concealer. Δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα για τα μάτια που βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων ενώ παράλληλα δρα άμεσα κατά των ρυτίδων και του πρηξίματος των ματιών.

Περιορίστε στο ελάχιστο τις κακές συνήθειες
Το αλκοόλ αφυδατώνει και βλάπτει το δέρμα, οπότε καλό είναι να περιορίζετε την κατανάλωσή του όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν καπνίζετε, ίσως πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το κόψετε ή να το περιορίσετε.

Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε υπερβολικά και επικεντρώστε την προσοχή σας σε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε καλά αντί να σας πιάνει εμμονή με τη νεανική εμφάνιση. Εχετε πια μεγάλη εμπειρία από τη ζωή και ξέρετε πώς να χειρίζεστε τους άλλους για να πετυχαίνετε τον σκοπό σας. Για αυτό λοιπόν εφοδιαστείτε με τα σωστά καλλυντικά προϊόντα, τηρήστε ευλαβικά τον κατάλογο με τις υγιεινές τροφές, αναζητήστε συμμάχους στα φιλικά και αγαπημένα σας πρόσωπα και αντιμετωπίστε άφοβα την υπέροχη περιπέτεια που σας περιμένει.


Σχόλια