Πολυγαμία: Φαντασιώσεις, οφέλη και ...βία


Για κάποιους ανθρώπους το “μαζί ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος” λειτουργεί, για κάποιους άλλους όχι.

Πολλές είναι οι έρευνες διεθνώς που καταδεικνύουν πως το 40% του πληθυσμού έχει απατήσει το/τη σύντροφο/σύζυγό του, το δε 80% έχει σκεφθεί να το κάνει. Όσον αφορά στις ερωτικές φαντασιώσεις, το 50% ερεθίζεται στη φαντασίωση μιας ενδεχόμενης ερωτικής συνεύρεσης με περισσότερους του ενός ερωτικούς συντρόφους ταυτόχρονα. Ζούμε σε μία μονογαμική κοινωνία, στις σκέψεις και στις φαντασιώσεις μας ωστόσο, κυριαρχεί η πολυγαμία.
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η πολυγαμία έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία σε σχέση με τη μονογαμία, καθώς ο πολυγαμικός τύπος συνήθως γλιτώνει τις γκρίνιες της καθημερινότητας και τις θυσίες που χρειάζονται για να κρατηθεί μια μακροχρόνια σχέση ζωντανή.
Έχει όμως και μειονεκτήματα:
Θέλει χρόνο και ενέργεια. Αν δεν προλαβαίνετε στη δύσκολη καθημερινότητα να ασχοληθείτε με τον/τη σύντροφό σας, φανταστείτε τι θα γινόταν αν στη ζωή σας υπήρχαν περισσότερα από ένα έτερα ημίσεα.
Θέλει επίσης χρήμα. Σκεφθείτε: διπλά δώρα γενεθλίων, διπλά ή τριπλά δώρα Χριστουγέννων.
Η πολυγαμία παράγει... βία. Η πολυγαμία οδηγεί σε βίαιες κοινωνίες έδειξε μελέτη, ενώ οι μονογαμικοί γάμοι προσφέρουν μεγαλύτερη κοινωνική ασφάλεια και ομαλότητα. 
Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κολλήσετε κάποιο ΣΜΝ. Είναι απλή αριθμητική. Οι περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν πολύ τις πιθανότητές σας να εμφανίσετε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Πηγή-sto giatro.gr

Σχόλια