Πάτρα: Με τι καιρό θα παρελάσουν το Σαββατοκύριακο 30.000 καρναβαλιστές


Στο «καλό» πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού εναποθέτουν τις ελπίδες τους τα χιλιάδες μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων, που ελπίζουν ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις για δυσμενείς καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο. Τα μετεωρολογικά στοιχεία δεν είναι ευχάριστα.
Το τελευταίο διήμερο έχει πάρει φωτιά το διαδίκτυο από αρχηγούς και μέλη πληρωμάτων που θέλουν ενημέρωση για τον καιρό αύριο και μεθαύριο. Στην πλειοψηφία τους απευθύνονται σε σχετικές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ανδρέας Καζαντζίδη, του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, εξήγησε ότι η κατάσταση είναι ευμετάβλητη τα τελευταία 24ωρα, γεγονός που δυσκολεύει την πρόγνωση του καιρού. Με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του χθες, φαίνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου είναι πιθανό να έχουμε ασθενή βροχόπτωση. Από το πρωί της Κυριακής οι καιρικές συνθήκες θα είναι δυσμενείς. Μια πιθανότητα υπάρχει να βελτιωθεί λίγο ο καιρός μετά τις 4:00 το απόγευμα. 

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
freemeteo.gr: Για το Σάββατο απόγευμα δείχνει ασθενή βροχή, ενώ την Κυριακή βροχή με πιθανότητα καταιγίδας κατά διαστήματα.
weather.gr: Για το Σάββατο απόγευμα δείχνει βροχοπτώσεις και την Κυριακή το μεσημέρι ισχυρές βροχοπτώσεις.
meteo.gr: Ασθενή βροχή δείχνει το απόγευμα του Σαββάτου και καταιγίδα το μεσημέρι της Κυριακής.
accuweather.com: Πιθανή εκδήλωση μπόρας ή καταιγίδας το Σάββατο και πιθανότητα μπόρας την Κυριακή.

okairos.gr: Λίγες νεφώσεις με ασθενή βροχόπτωση δείχνει το Σάββατο και μερικές νεφώσεις με ασθενή βροχόπτωση για την Κυριακή.

Πηγή: pelop.gr


Σχόλια