Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα: Αφίξεις επισκεπτών - 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία


Λίγο πριν από την κορύφωση του φετινού καρναβαλιού η Πάτρα μεταμφιέζεται και ετοιμάζεται δυνατά για το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Οι επισκέπτες έχουν ξεκινήσει από σήμερα να φθάνουν με κάθε μέσο στην Καρναβαλούπολη.
Στα ξενοδοχεία του κέντρου καταγράφεται πληρότητα 100% και στα περιφερειακά καταλύματα αγγίζει το 80%.
Ενισχυμένα είναι τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας με λεωφορεία ανά 10 λεπτά, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, από τον Κηφισό προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.
Εκτακτα δρομολόγια έχει προγραμματίσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εξυπηρετήσει τους εκδρομείς, ενώ προγραμματίστηκαν και έκτακτα βραδινά δρομολόγια του Προαστιακού.
Για το Σάββατο 25/02/2017 και για την Κυριακή 26/02/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, ενώ αυξάνονται οι χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό, ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να μετακινηθούν, γρήγορα και οικονομικά, από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.
Ειδικότερα: Το Σάββατο 25/02/2017 και την Κυριακή 26/02/2017, έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια με αναχώρηση από τον σταθμό του Αγιου Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στις 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στις 01:00 και στις 02:00.
Επίσης, οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι και το Κιάτο. Στη συνέχεια, θα μπορούν να μετεπιβιβαστούν στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τα δρομολόγια τους το διήμερο του Καρναβαλιού θα είναι αυξημένα), με τελικό προορισμό την Πάτρα. Ο συνολικός χρόνος του ταξιδιού κυμαίνεται στις τρείς ώρες.
Η δυνατότητα μετακίνησης με τρένο είναι ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν την επίπονη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα (με επιστροφή) οδικά. Τα συνεχιζόμενα έργα, που έχουν ενταθεί λόγω της προγραμματισμένης παράδοσης του νέου αυτοκινητόδρομου σε χρήση, καθιστά δυσχερή την οδήγηση ειδικά τις βραδινές ώρες.

Σχόλια