Η σημασία της μόρφωσης στο οn-line dating



Όσοι επιλέγουν τη λύση του on-line dating, συνήθως αναζητούν κάποιο άτομο με παρόμοια ενδιαφέροντα με αυτούς και παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο, η σημασία της μόρφωσης ωστόσο, φαίνεται να φθίνει, όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν.
Οι συμπεριφορικοί οικονομολόγοι Stephen Whyte και Benno Torgler πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους, αναλύοντας τη συμπεριφορά του on-line dating.
Η μελέτη ανέλυσε τη συμπεριφορά στο on-line dating περισσότερων από 41,000 Αυστραλών, ηλικίας 18-80 ετών. "Η επιλογή ενός συντρόφου είναι μία από τις σημαντικότερες ψυχολογικές και οικονομκές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κανείς και έχει αποτελέσει εδώ και πολλά χρόνια το αντικείμενο μελέτης πολλών τομέων της κοινωνικής επιστήμης, που όλοι τους αναγνωρίζουν ένα φαινόμενο: την 'ομογαμία', την τάση δηλαδή των ανθρώπων να ζευγαρώνουν με ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζουν".
Συνήθως, οι άνθρωποι αναζητούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε έναν σύντροφο, αναζητώντας συμμετρία σε στοιχεία όπως: η ηλικία, η αισθητική, η εκλυστικότητα, η προσωπικότητα, η κουλτούρα, η εκπαίδευση, η θρησκεία και η φυλή. Αν και το Ίντερνετ έχει αλλάξει δραστικά το πώς οι άνθρωποι επιλέγουν να βγουν με κάποιον, αποζητώντας την αγάπη, η μελέτη είναι ένα βήμα προς την κτεύθυνση της κατανόησης του πώς η τεχνολογία επιδρά στις αποφάσεις της επιλογής συντρόφου, με βάση το μορφωτικό επίπεδο.
"Το on-line dating επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ πολλών υποψηφίων ταυτόχρονα, γεγονός που επιτρέπει περισσότερες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να επιλέξει πιο προσεκτικά τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάποιου.
"Ανάμεσα στα υπό εξέταση χαρακτηριστικά, περιλαμβάνεται η εκπαίδευση, που χρησιμοποιείται συνήθως στη συμπεριφορά του ζευγαρώματος, καθώς αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα πρόσβασης σε οικονομικά πλεονεκτήματα στο μέλλον".
Η έρευνα συμπεριέλαβε ακόμη και 80ρηδες, δείχνοντας ότι το on-line dating μπορεί να δώσει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών τη δυνατότητα για έναν νέο τρόπο σύναψης σχέσης.
O κ. Whyte είπε ότι ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα από τη μελέτη το πώς οι άνδρες και οι γυναίκες αντιμετώπιζαν το μορφωτικό επίπεδο των πιθανών συντρόφων τους και πώς αυτό άλλαζε, όσο εκείνοι μεγάλωναν.
"Οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επικοινωνήσουν με άτομα χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου από εκείνες, ενώ την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν και οι νεαροί άνδρες", τόνισε ο ερευνητής.

Πηγή - sto giatro


Σχόλια