Το προφίλ του άνδρα που απατά


Αν μπορούσε μια γυναίκα να ξέρει με κάποιο τρόπο από την αρχή της σχέσης ότι ο άνδρας που έχει απέναντί της θα την απατήσει στο μέλλον, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο απλά.
Μπορεί να λένε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον και αυτό να το παραδέχονται άνδρες και γυναίκες, ωστόσο σε ποιον δεν κακοφαίνεται, ποιον δεν απογοητεύει και δεν ξενερώνει η απιστία μέσα στη σχέση.

Μια έρευνα του site μεγάλης επισκεψιμότητας Ashley Madison (site που απευθύνεται σε παντρεμένους που θέλουν να κάνουν κι άλλες «γνωριμίες») προσδιόρισε το προφίλ του παντρεμένου άνδρα που είναι επιρρεπής στην απιστία.
Το site καταγράφοντας τα στοιχεία των ανδρών που είναι χρήστες του βοήθησε στην αποκρυπτογράφηση την ταυτότητά τους από τους ερευνητές.

Ναι, υπάρχουν πολλά, κοινά χαρακτηριστικά που τους συνδέουν. Και ναι, σε πολλά μεταξύ τους έχουν ομοιότητες. Μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο έβγαλαν τα εξής συμπεράσματα.

Οι παντρεμένοι άνδρες που απατούν πιο συχνά την σύζυγό τους είναι:


1) Ευκατάστατοι: Το μεγάλο εισόδημα είναι ένας παράγοντας που κάνει τον άνδρα να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να «ρισκάρει» για την σεξουαλική του απόλαυση. Ανδρες που με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα φοβούνται να «ανοιχτούν» προς το άγνωστο. Και βέβαια δεν φαίνονται και τόσο... γοητευτικοί στις γυναίκες που επίσης θέλουν να απιστήσουν.

2) Μικρότεροι σε ηλικία: Σύζυγοι σε μακροχρόνιους γάμους που έχουν περάσει τα τεστ του χρόνου και έχουν την οικογένειά τους ως στήριγμα, απατούν λιγότερο συχνά τις γυναίκες τους σε σύγκριση με τους άνδρες που βρίσκονται μέσα σε γάμους λίγων ετών και δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται την ρουτίνα και την πίεση του γάμου. Μάλιστα αυτοί που αποκαλούνται ως «οι παλιοί» δεν έχουν τόσο μεγάλη άνεση με τις νέες τεχνολογίες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια online σχέση.


3) Διατηρούν την ανωνυμία τους: Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν είχαν δηλώσει το πραγματικό τους όνομα ή δεν είχαν δώσει κανένα. Εννοείται από φόβο μην μαθευτεί κάτι και φτάσει στα αυτιά των συζύγων τους.


4) Δεν είναι τόσο... θρήσκοι: Η θρησκεία, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένας λόγος που μπορεί να ανακόψει την απιστία από την πλευρά του άνδρα.
Ενας άνδρας λοιπόν, με όχι τόσο μεγάλη οικονομική άνεση, που ζει σε μικρή πόλη, είναι αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία έχει λιγότερες πιθανότητες να απατήσει την σύζυγό του σε σύγκριση με έναν άνδρα που έχει τα αντίθετα χαρακτηριστικά.


Πηγή: Bovary.gr


Σχόλια