Πότε οι άντρες χάνουν την αντοχή τους στο σεξ


Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι στην ηλικία των 40 ετών το 11% των αντρών χάνει τις… αντοχές του στο σεξ. Και όπως είναι φυσικό, το ποσοστό αυτό αυξάνεται με τα χρόνια, με αποτέλεσμα στα 70 τους χρόνια οι μισοί άντρες να βιώνουν σημαντική μείωση στις σεξουαλικές επιδόσεις και τις αντοχές τους.
Εκτός όμως από την ηλικία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που... σαμποτάρουν τις αντοχές ενός άντρα στο σεξ. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Central European Journal of Urology, κατέδειξε τους παράγοντες, εκτός από την ηλικία, που μπορούν να σαμποτάρουν τις αντοχές των ανδρών στο σεξ. Δείτε ποιοι είναι αυτοί:
Σωματικό βάρος
Οι επιστημονικές έρευνες τεκμηρίωσαν ότι όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν 30%-90% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα παραπανίσια κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας και διαβήτη, καταστάσεις που συνδέονται με τη σεξουαλική ανικανότητα.
Κατανάλωση αλκοόλ
Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή η μακροχρόνια κατανάλωση του σε υπερβολικό βαθμό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην στύση. Και αυτό γιατί η αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ αυξάνει την αγγειοτενσίνη (ορμόνη που σχετίζεται με την στυτική δυσλειτουργία) και εμποδίζει το αίμα να μεταφερθεί επαρκώς στα γεννητικά όργανα. Επίσης και η αναστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει κάτι ανάλογο.
Καθιστική ζωή
Νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άντρες που ασκούνται συστηματικά μειώνουν κατά 70% τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, διασφαλίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και κατ' επέκταση βελτιώνει τη ροή του αίματος.
Κάπνισμα
Σχεδόν σε όλα τα πακέτα τσιγάρων αναγράφεται η προειδοποίηση ότι οι καπνιστές διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Και αυτό γιατί η νικοτίνη συστέλλει ακόμη περαιτέρω τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την καλή ροή του αίματος που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία και πλήρη στύση του πέους.
Φάρμακα για τον έλεγχο της χοληστερόλης
Έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Μιλάνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά για τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Παράλληλα, είναι πιθανό να ευθύνονται για τη δυσκολία επίτευξης οργασμού, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.
Αντικαταθλιπτικά φάρμακα
Ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους ενοχοποιούνται για την εμφάνιση προβλημάτων στυτικής λειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτιση στους μισούς άνδρες που τα λαμβάνουν.


Σχόλια