Οι κανόνες μόδας που "σπάνε" οι 40άρες


Εχει η μόδα ηλικία;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που τίθεται συχνά από ανθρώπους που αγαπούν το στιλ και φροντίζουν για την εξωτερική τους εμφάνιση, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου αρχίζουν να αμφισβητούν τις επιλογές τους.
Αυτό συμβαίνει και με τις γυναίκες που για παράδειγμα ξεπερνούν μια συγκεκριμένη ηλικία, αυτή των 40. Τότε οτιδήποτε σέξι και θελκτικό ή νεανικό και ευφάνταστο μοιάζει να μην τους ταιριάζει και τόσο πολύ, σαν να είναι ξένο επάνω τους και πρακτικά πρέπει να διατηρήσουν ένα συντηρητικό ύφος.
Παρόλα αυτά οι κανόνες δημιουργούνται όχι μόνο για να εφαρμόζονται, αλλά και για να βελτιώνονται ή ακόμα να ανατρέπονται, όπως οι παρακάτω 12 που αφορούν σε αυτή την ηλικία των γυναικών, την γκαρνταρόμπα και το λουκ τους.
«Μην έχετε τα πόδια σας εκτεθειμένα»
Αυτό λέγεται πιθανότατα στα πλαίσια της διατήρησης μιας σεμνής εικόνας στον κοινωνικό περίγυρο, όμως αν τα πόδια σας παραμένουν καλογυμνασμένα και γραμμωμένα και στα σαράντα σας, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα κρύψετε. Μπορείτε αντιθέτως να τα αναδείξετε κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές, όπως για παράδειγμα μια μίντι φούστα.
«Φορέστε μόνο μαύρο χρώμα»
Μπορεί να είναι το πιο ευκολοφόρετο χρώμα και αυτό που κρύβει κάποιες ατέλειες, ωστόσο τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα σας και να διατηρήσουν την κομψότητα στις εμφανίσεις σας.
«Μην φοράτε ποτέ αμάνικες μπλούζες»
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας γυμνάστρια για να έχετε αυξημένο μυϊκό ιστό και να μπορείτε να φοράτε αμάνικες μπλούζες ή φορέματα, που θα αφήνουν ελεύθερα τα χέρια σας.
«Πετάξτε τα δερμάτινα»
Είτε πρόκειται για παντελόνι είτε για ένα τζάκετ, το δέρμα πάντοτε δίνει την αίσθηση πολυτέλειας και το παν για την ωραία εφαρμογή είναι η άνεση.
«Φορέστε ολόσωμο στις διακοπές»
Αν η σιλουέτα σας το επιτρέπει, γιατί να μην νιώσετε όμορφα μέσα στο αγαπημένο σας μπικίνι;
«Κόψτε τα μαλλιά σας κοντά»
Μια από τις πιο συνηθισμένες αλλαγές στο λουκ των γυναικών, όταν πια έχουν φτάσει τα σαράντα. Παρόλα αυτά, μπορείτε να διατηρήσετε το μήκος αν είναι υγιή και λαμπερά.
«Να φοράτε μόνο φαρδιά ρούχα»
Είναι πολύ εύκολο να βρείτε ρούχα σε φαρδιά γραμμή στην αγορά, ωστόσο αυτά έχουν μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο: σας παχαίνουν! Προτιμήστε αυτά που σμιλεύουν το σώμα σας σε συγκεκριμένα σημεία.
«Αποφύγετε τα σκισμένα τζην»
Είναι μια κάζουαλ, κουλ επιλογή και ιδανικά για τις χαλαρές περιστάσεις, αρκεί να μην μοιάζουν κατεστραμμένα. Συνδυάστε τα με φλατ μπότες ή σνίκερς.
«Μην αγοράζετε μπότες πάνω από το γόνατο»
Αυτές οι μπότες είναι έλεγαντ και προσθέτουν πόντους στο πόδι σας, κάνοντας το να φαίνεται πιο μακρύ. Αν θέλετε ένα διαχρονικό σύνολο, φορέστε τες με σκούρο τζην.
«Μην φοράτε το αθλητικό κολάν ως παντελόνι»
Το «κλειδί» είναι να βρείτε εκείνο το κολάν που θα αγκαλιάζει το σώμα σας και θα είναι σφιχτό τόσο- όσο. Μια τουνίκ από πάνω ή ένα φαρδύ χειμερινό πουκάμισο καμουφλάρει τις ατέλειες.
«Μην αλλάζετε τα εσώρουχα σας»
Το γεγονός ότι δεν είστε στην εφηβεία δεν σημαίνει πως πρέπει να αδιαφορείτε για τα σετ εσωρούχων, αφού ο σύζυγος σας θα ξετρελαθεί αν υπάρξουν νέες προσθήκες.
«Φορέστε μόνο φλατ παπούτσια»
Εντάξει, τα τακούνια σίγουρα δυσκολεύουν λίγο το περπάτημα, όμως χαρίζουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση.


Πηγή: Bovary.gr


Σχόλια