Τα μαθήματα μόδας που πήραμε από την Κάρι Μπράντσο


Μπορείς ένας χαρακτήρας μιας σειράς να γράψει την δική του, ξεχωριστή σελίδα στην βίβλο της μόδας; Μπορεί. Μπορεί να παραδίδει μαθήματα στιλ σε κάθε επεισόδιο; Μπορεί. Η Κάρι Μπράντσο το κατάφερε.


Ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το τέλος της σειράς, οι εμφανίσεις της γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και ανάλυσης των fashion editors και τον fashionistas ανά τον κόσμο. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες ως Κάρι Μπράντσο. Μια περσόνα που ξεδίπλωσε γυναικείες πτυχές, εκθέτοντάς τες στο κοινό. Οι ενδυματολογικές της επιλογές έχουν χαραχθεί με μεγάλα γράμματα στον κόσμο της μόδας που δεν έχει «ξεπεράσει» ακόμα την δυναμική των εμφανίσεών της. Ακόμα, κάποιες από αυτές, επηρεάζουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Από το εμβληματικό ροζ και λευκό tutu στο σήμα της σειράς που φέρει την υπογραφή Versace, ως τα πανάκριβα ρούχα και παπούτσια Givenchy και Manolo. Γόβες στιλέτο, έντονα prints και χρώματα, γούνες, εκκεντρικές φούστες. Το στιλ σε άλλη διάσταση. Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η συνέντευξη και φωτογράφιση της Sarah Jessica Parker για το τεύχος Ιανουαρίου του 2017, του InStyle.
Εκεί η ίδια εξομολογείται πόσο την επηρέασε στιλιστικά -στην μετέπειτα ζωή της- η ηρωίδα που υποδύθηκε.

Αν μπορούσαμε να ορίσουμε τα ενδυματολογικά μαθήματα που πήραμε από την Kάρι Μπράντσο, αυτά θα ήταν τα παρακάτω:

1) Μην φοβηθείς τα χρώματα: Αν υπάρχει κάτι που η Carrie Bradshaw δεν φοβήθηκε στις εμφανίσεις της, αυτό ήταν οι ευφάνταστοι χρωματικοί συνδυασμοί. Οι ουδέτερες αποχρώσεις ήταν κάτι που δεν την αφορούσαν. Πολλές από εσάς έχετε το μαύρο και το γκρι σε μεγάλη αναλογία στην γκαρνταρόμπα σας. Η Κάρι δεν θα μπορούσε να το αντέξει αυτό.

2) Συνδύασε κομμάτια που φαινομενικά δεν θα ταίριαζαν: Η Κάρι Μπράντσο έκανε πολλές φορές αυθόρμητους συνδυασμούς στις εμφανίσεις της, ενώ αγαπούσε πολύ το layering. Όταν είσαι fashion icon εσύ ορίζεις την τάση, όχι εκείνη την εμφάνισή σου.

3) Το παπούτσι παίζει σημαντικό ρόλο (αν όχι καθοριστικό): Η Κάρι Μπράντσο επηρέασε την μόδα με τις επιλογές της στα παπούτσια τα οποία αναβάθμιζαν τις καθημερινές εμφανίσεις της. Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες ή στιλέτο γιατί να μην φορεθεί και το πρωί;

4) «Ή θα κάνεις υπερβολές ή άστο καλύτερα»: H Kάρι δεν ακολουθούσε τις τάσεις της μόδας,εκείνες την ακολουθούσαν. Εκείνη έδινε ένταση στις εμφανίσεις της και αν φαινόταν ότι υπερέβαλε, εκείνη το απολάμβανε ακόμα περισσότερο.



Πηγή: instyle.com

Σχόλια