Mάσκες προσώπου με ένα υλικό


Eίναι εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και αποτελεσματικές! Για να φτιάξετε τις παρακάτω μάσκες προσώπου χρειάζεστε ένα μόνο υλικό. Και κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας!
Είναι γνωστό ότι ορισμένα «δώρα» της φύσης έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα. Επιλέξτε το υλικό που ταιριάζει στη δική σας επιδερμίδα και απολαύστε τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει!


Μέλι
Το μέλι, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου, είναι ενυδατικό και «δεσμευτεί» την υγρασία στο δέρμα.
Αν έχετε ξηρό δέρμα, αυτό είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε στο δέρμα σας ζεστό νερό, στη συνέχεια, εφαρμόστε το μέλι και αφήστε το για 30 λεπτά.
Μετά ξεπλύντε το με ζεστό νερό και χτυπήστε ελαφρώς το δέρμα σας με κρύο νερό, βοηθώντας έτσι να κλείσουν οι πόροι.


Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι, επίσης, μια υπέροχη μάσκα προσώπου από μόνη της.
Έχει πολλά άλφα υδροξύ οξέα, όπως γαλακτικό, τα οποία λέγεται ότι μειώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Δεδομένου ότι περιέχει επίσης πολλές σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση του δέρματος.
Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 15 - 20 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.


Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι άλλο ένα εξαιρετικό συστατικό για μάσκα προσώπου, ιδανικό για το ξηρό δέρμα, καθώς είναι πολύ λιπαρό.
Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες A, C, και Ε, καθώς και νιασίνη, παντοθενικό οξύ, κάλιο, σίδηρο και άφθονα φυσικά μαλακτικά.
Πολτοποιήστε το, εφαρμόστε το στο δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύντε με χλιαρό νερό.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως conditioner στα μαλλιά σας.


Μπανάνα
Το γεγονός ότι οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες Α, Β και Ε, κάλιο, μαγνήσιο, ιώδιο, ψευδάργυρο, φυλικό οξύ και σίδηρο, τις καθιστά ιδιαίτερα ευεργετικές για το δέρμα.
Όπως και με το αβοκάντο, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε μια μπανάνα, κατά προτίμηση «παραγινωμένη» και να απλώσετε τον πολτό στο πρόσωπό σας.
Μετά από 15 - 30 λεπτά, αφαιρέστε με χλιαρό νερό.


Σχόλια