Γιόγκα: Λύση για τους πάσχοντες από αγχώδη διαταραχή


Η Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή (ΓΑΔ) είναι η πιο συνηθισμένη μορφή αγχώδους διαταραχής. Τα άτομα που πάσχουν από αυτή -γυναίκες στην πλειοψηφία τους- εμφανίζουν σημαντική καταπόνηση και επιβάρυνση των δραστηριοτήτων τους. Σε αυτά τα άτομα, τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της καθημερινής ζωής προκαλούν τόσο μεγάλη ανησυχία, που είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν σε άλλα πράγματα.


Πιλοτική μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Yoga Therapy, έδειξε ότι η γιόγκα μειώνει την ανησυχία, το κύριο δηλαδή σύμπτωμα της ΓΑΔ, καταγράφοντας καλύτερες "επιδόσεις" σε σχέση με άλλες θεραπευτικές επιλογές, όπως π.χ. η ψυχοθεραπεία. Έτσι, αναδεικνύεται σε μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τους πάσχοντες από ΓΑΔ.

"Οι άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση ΓΑΔ ανησυχούν ιδιαίτερα για το μέλλον τους, τόσο που εμφανίζουν σωματικά συμπτώματα, όπως ένταση στους μύες και δυσκολία στον ύπνο. Τόσο η ζωή τους όσο και οι σχέσεις τους επηρεάζονται σημαντικά", σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης κ. Jessica Morgan Goodnight.


"Η έρευνά μου είναι ένα πρώτο βήμα που δείχνει ότι η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει λύση για τους ανθρώπους με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή. Είναι σημαντικό να παρέχονται λύσεις για τη μείωση των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών", κατέληξε η κ. Goodnight.


Σχόλια