Εύκολη μαρμελάδα κεράσι


Υλικά
1 κιλό ώριμα κεράσια
900 γραμμάρια ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα κεράσια και βγάλτε τα κουκούτσια (με γάντια κουζίνας, βάφουν!)
Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα
Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σιγοβράσει
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα ως την άλλη μέρα
Την επόμενη, βράστε πάλι τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά για 20 λεπτά
Αφαιρέστε τον αφρό, μόλις σχηματιστεί
Οταν το υγρό γίνει παχύ, η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη
Βάλτε την σε γυάλινα βαζάκια, διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου