5 φυσικοί τρόποι να μειώσεις την κυτταρίτιδα


Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις! Επιτίθεται σε όλες! Οκτώ στις 10 γυναίκες ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος, την ηλικία, τη σωματική τους κατάσταση, ακόμα και αθλήτριες... έχουν κυτταρίτιδα. Kαι για να την περιορίσουμε πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή και φυσικά να μάθουμε τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το πετύχουμε!



Δοκίμασε μια κρέμα ρετινόλης:
Η ρετινόλη τοπικά έχει βρεθεί πως βελτιώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν είναι κάτι που θα δεις να γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Έξι μήνες είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να δεις κάποιο αποτέλεσμα. Μια μελέτη του 2000, για παράδειγμα, σε σχέση με τη χρήση τοπικών προϊόντων με ρετινόλη απέδειξε πως μετά από έξι μήνες χρήσης η ελαστικότητα του δέρματος βελτιώθηκε κατά σχεδόν 11 τοις εκατό, αποδεικνύοντας την ευεργετική επίδραση της ρετινόλης για το δέρμα. Οπότε ψάξε για προϊόντα με ρετινόλη!

Δραστηριότητα:
σίγουρα η άσκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ όχι στο να περιορίσει την κυτταρίτιδα αλλά στο να βοηθήσει ώστε να μην δεις να γίνεται πιο έντονη. Ακόμη βοηθάει στο να τονωθούν οι μυς αλλά και δέρμα και πρόκειται για κάτι που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου αφού κάνει καλό συνολικά στην υγεία και την φυσική σου κατάσταση.

Aιθέρια έλαια:
Αυτές οι μαγικές σταγόνες,έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τα Αιθέρια Έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαιότατους χρόνους σε διαφορές εφαρμογές για υγεία και ευεξία. Γι' αυτό κι εσύ δεν έχεις παρά να τα κάνεις τον σύμμαχό σου στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Τι θα πετύχεις με τα αιθέρια έλαια:

Να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, συντελώντας έτσι στην απομάκρυνση των τοξινών. Επίσης, θα τονώσουν τους χαλαρούς μυς του σώματος και θα αναζωογονήσουν το δέρμα. Ακόμα, έχουν διουρητικές ιδιότητες και θα σε ωφελήσουν πολύ σε περίπτωση κατακράτησης υγρών. Με καθημερινή εφαρμογή, θα δεις να χάνονται πόντοι σε κοιλιά και πόδια και να υποχωρεί η κυτταρίτιδα. Κι αν φροντίσεις να πλαισιώσεις την προσπάθειά σου με μια υγιεινή διατροφή και άφθονο νερό, τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά εκπληκτικά!

Άνετα εσώρουχα:
Το να φοράς άνετα εσώρουχα σίγουρα είναι πολύ σημαντικό μιας και η "δυσκολία" στην κυκλοφορία του αιματος είναι μια από τις πιθανές αιτίτες δημιουργίας της κυτταρίτιδας. Το να φοράμε πολύ στενά εσώρουχα αλλά και στενά ρούχα δεν βοηθάει την κατάσταση και οι πλαστικοί καθώς και οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράμε εσώρουχα που δεν μας πιέζουν.

Βούρτσα:
Βούρτσισε την περιοχή του σώματος που έχει κυτταρίτιτδα με μια βούρτσα σώματος με σκοπό να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο αυτό. Ξεκίνησε από το κάτω μέρος των ποδιών σου και με κυκλικές κινήσεις ανέβαινε σιγά σιγά προς τα επάνω με κατεύθυνση προς τις προβληματικές περιοχές που υπάρχει συσσώρευση κυτταρίτιδας.

Τιπ: Μην ξεχνάς το σκραμπ! Δεν είναι μυστικό ότι η απολέπιση είναι η αρχή για μια λεία επιδερμίδα αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί το δέρμα σου.Επίλεξε ένα απαλό σκραμπ και τρίψε με κυκλικές κινήσεις την προβληματική περιοχή ή ακόμη καλύτερα φτιάξε το δικό σου σκραμπ κατά τη κυτταρίτιδας με φυσικά προϊόντα από την κουζίνα σου.

ΠΗΓΗ - womenonly.gr


Σχόλια