Τι συμβαίνει στο σώμα όταν σταματάς το σεξ




Περισσότερο άγχος
Είναι γνωστό πως το σεξ λειτουργεί αγχολυτικά, οπότε με την απουσία του είναι λογικό να νιώθεις περισσότερο άγχος. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες ευεξίας όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.

Επιρρέπεια στα κρυολογήματα
Φαίνεται πως η σωματική επαφή επηρεάζει άμεσα το ανοσοποιητικό. Εάν σταματήσεις όμως τις επαφές, θα χάσεις αυτή την ώθηση που σου έδινε και έτσι θα είσαι πιο επιρρεπής σε ασθένειες. Γείτσες.

Σημάδια κατάθλιψης
Οι γυναίκες αισθάνονται κατάθλιψη σε περιόδους μακράς αποχής από το σεξ, υποστηρίζουν μελέτες στο περιοδικό Archives of Sexual Behaviour.

Προσοχή στο καρδιαγγειακό
Οι σεξουαλικές επαφές οδηγούν σε μείωση της αρτηριακής πίεσης και του άγχους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η ερωτική επαφή μια με δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος στο μισό για τους άνδρες, συγκριτικά με αυτούς που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά τον μήνα. Επίσης, αυξάνονται και οι ενδορφίνες και προάγεται και η διάθεση για ύπνο, ο οποίος έχει ευεργετικές δράσεις τόσο στην αρτηριακή πίεση.

Πάει η εξυπνάδα

Έρευνες σχετίζουν την υγιή σεξουαλική ζωή με τη νοημοσύνη. Φαίνεται πως αυξάνει την ανάπτυξη των νευρώνων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.


Σχόλια