Η οικονομική κρίση... εκτόξευσε τους θανάτους από καρκίνο


Η άνοδος της ανεργίας και οι δημοσιονομικές περικοπές στον τομέα της υγείας, ως συνέπεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, που ξεκίνησε το 2008, έχουν συμβάλει στην αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο κατά 500 χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, καταδεικνύει έρευνα-σοκ που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».
Η πρόσφατη οικονομική κρίση συνδέεται με 260.000 περισσότερους θανάτους από καρκίνο στις χώρες του ΟΟΣΑ το διάστημα 2008-2010, εκ των οποίων οι 160.000 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιπλέον θάνατοι από καρκίνο κατά τη διάρκεια της κρίσης φτάνουν τις 500.000», δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μαχίμπεν Μαρουτάπου, του Imperial College του Λονδίνου, επικεφαλής της έρευνας.

Αμερικανοί και Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οι ερευνητές σημειώνεται ότι διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, σε δείγμα δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων, από 70 χώρες, σύνδεση ανάμεσα στην ανεργία, στις δημοσιονομικές περικοπές στον τομέα της υγείας και στη θνησιμότητα από καρκίνο.


Σχόλια