Πιπεριές Γεμιστές με ντομάτα και μανιτάρια



Υλικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
8 μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4 κόκκινες πιπεριές
κάπαρη ψιλοκομμένη, αλάτι, λάδι


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε λίγο νερό και βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαραθούν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, την κάπαρη, τις ντομάτες και λίγο αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό (αν χρειάζεται) και ανακατεύοντας καλά. Μετά από 5 λεπτά κατεβάστε την κατσαρόλα απ' την φωτιά, ρίξτε λίγο λάδι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Κόψτε τις πιπεριές στα δύο και αφαιρέστε τους σπόρους. Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο ακόμη λάδι, βάλτε τες στο ταψί, γεμίστε τες με τη γέμιση και ψήστε τες στους 180 με 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.



Πηγή: greekmasa.gr


Σχόλια