Φτιάξε πασχαλινά αυγά με ντεκουπάζ χωρίς κόλλα


Το decoupage με χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτα, διακοσμητικά χαρτιά κλπ. είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους και για να την κατασκευή διακοσμητικών πασχαλινώναυγών.
Όμως κόλλα, βερνίκια κλπ. είναι χημικά προϊόντα που ασφαλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιοηθούν παρά μόνο σε διακοσμητικά αυγά και όχι εκείνα που προορίζονται για φαγητό.


Αν όμως θέλετε αντί για την διαδικασία βαφής με οποιονδήποτε τρόπο να “βάψετε” και αυτά τα πασχαλινά αυγά με …χαρτί, υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλούστατοςκαι οικονομικός. Δεν θα σας χρειαστούν, εκτός από τα αυγά που θέλετε να επεξεργαστείτε, παρά 1-2 ακόμη και για την ακρίβεια μόνο το …ασπράδι τους. 



Χτυπήστε ελαφρά σε ένα μπωλ τα ασπράδια (κανονίστε τον αριθμό τους ανάλογα με εκείνο των αυγών) και με ένα πινελάκι χρησιμοποιήστε το μείγμα τους όπως ακριβώς και την κόλλα σε μια κλασσική εφαρμογή decoupage, για να τα διακοσμήσετε με χαρτοπετσέτα.

Αφήστε να στεγνώσουν εντελώς και στην συνέχεια εάν θέλετε, αντί για το κλασσικό βερνίκι, περάστε την επιφάνεια τους με λάδι με ένα μαλακό πανάκι. 

Το αποτέλεσμα αισθητικά-εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδιο όπως και αν είχατε χρησιμοποιήσει κόλλα, η μοναδική διαφορά είναι στην αντοχή του αποτέλεσματος, αλλά αυτό είναι κάτι αδιάφορο για την συγκεκριμένη εφαρμογή αφού βεβαίως ένα πασχαλινό αυγό δεν θα …ταλαιπωρηθεί από την χρήση ή το πλύσιμο όπως ένα διακοσμητικό αντικείμενο επεξεργασμένο με τον ίδιο τρόπο.




Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κομμάτια-μοτίβα κομένα ακόμη και από απλές χαρτοπετσέτες σε γιορτινά σχέδια που θα βρείτε σε όλα τα super markets ή να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτί. Για να το κάνετε, κολλήστε στο αυγό ολόκληρο το φύλο μιας μονής χαρτοπετσέτας δημιουργώντας ένα “πουγγί” και στην συνέχεια κόψτε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει στην κορυφή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή και πολύ λεπτά χαρτιά με κάθε είδους σχέδια, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο, η διαδικασία απλούστερη από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά και φυσικά τα καθιστά απολύτως ασφαλή για φαγητό, ενώ βεβαίως αυγά που θα επεξεργαστείτε με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διακοσμητικές πασχαλινές συνθέσεις.





Το βρήκαμε στο soulouposeto.gr


Σχόλια