Μους χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη


Συστατικά
200 γραμμάρια χαλβά (οποιαδήποτε γεύση)
100 γραμμάρια γάλα πλήρες ( σόγιας για τη νηστεία)
330 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να πάρετε και φυτική για τη νηστεία)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
4 γραμμάρια ζελατίνη
100 γραμμάρια μπισκότα
50 γραμμάρια αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη (είτε σε σκόνη είτε σε φύλλο) μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο γάλα για να ζωντανέψει.
Η ζελατίνη δεν χρειάζεται ανακάτεμα. Την αφήνουμε περίπου 10 λεπτά μέσα στο γάλα.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα να χτυπηθούν για λίγο.
Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι με λίγο από το μπισκότο με αμύγδαλο που χτυπήσαμε.
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο) στο κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγύ
Αν χρησιμοποιήσουμε φυτική κρέμα γάλακτος, συνήθως περιέχει τη ζάχαρη, οπότε δεν προσθέτουμε εμείς.
Αφού έχουν περάσει 10 λεπτά και έχει μαλακώσει η ζελατίνη στο γάλα, βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Στο μπλέντερ βάζουμε το χαλβά και το γάλα με τη ζελατίνη και τα χτυπάμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με το χαλβά και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τη σαντιγύ και ανακατεύουμε για να μαλακώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγύ και τα ενοποιούμε, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τη σαντιγύ σε κάθε ποτήρι πάνω από τα μπισκότα.
Αφού βάλουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και παγώσει το γλυκό μας, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω για να το γαρνίρουμε λίγο μαρμελάδα ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή κανέλα .


Σχόλια