Κυριακή του Πάσχα σήμερα για τους Καθολικούς - Το μήνυμα του Πάπα
Από το Μεξικό έως τις Φιλιππίνες εκατομμύρια Καθολικών εορτάζουν σήμερα την Κυριακή του Πάσχα. 

«Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει, την ώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ηθικό βάραθρο της ανθρωπότητας, με τα κενά που ανοίγονται στις καρδιές και οι οποίες προκαλούν μίσος και θάνατο» είπε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την ημέρα του καθολικού Πάσχα.

Ο ποντίφηκας ευχήθηκε «ο Ιησούς, που με την Ανάστασή του κέρδισε το κακό και την αμαρτία, να ευνοήσει την εγγύτητά μας προς τα θύματα της τρομοκρατίας, η οποία είναι μια μορφή τυφλής και απάνθρωπης βίας που δεν σταματά να σκορπά αίμα αθώων σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως συνέβη στις πρόσφατες επιθέσεις στο Βέλγιο, στην Τουρκία, στη Νιγηρία, στο Καμερούν και στην Ακτή Ελεφαντοστού».

Παράλληλα, ευχήθηκε «να υπάρξουν δρόμοι ελπίδας για την αγαπητή Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται από μακρά ένοπλη σύγκρουση, με τη λυπηρή πομπή καταστροφών, θανάτου, περιφρόνηση του ανθρωπιστικού δικαίου και αποσύνθεση της πολιτισμένης συνύπαρξης».

Στο καθιερωμένο μήνυμά του «προς την Πόλη και τον Κόσμο», Urbi et Orbi, ο ποντίφικας προσευχήθηκε «υπέρ των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη», ώστε με την καλή θέληση και τη συνεργασία όλων «να μπορέσει να δρέψει, κανείς, καρπούς ειρήνης» και να οικοδομηθεί μια «κοινωνία της αδελφοσύνης». Με ιδιαίτερο τρόπο και λαμπρότητα εορτάζουν το Πάσχα στις Φιλιππίνες όπου υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες Καθολικών σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή όμως εκατοντάδες άνθρωποι κυρίως από τις φτωχογειτονιές, κολυμπούν αυτή την ημέρα στο κόλπο της Μανίλα. Είναι μια παράδοση που τηρούν κάθε χρόνο παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις στην υγεία καθώς τα νερά θεωρούνται μολυσμένα.

Σε μια άλλη γωνιά της γης, στην Γερμανία η έλευση του Πάσχα συνδυάζεται με μεγάλες φωτιές που ανάβουν στην ύπαιρθο. Όπως αυτή στις όχθες ποταμού Weser.

Σχόλια