Πέρασμα τζιχαντιστών από το λιμάνι της Πάτρας


Αυξάνονται οι διαβατηριακοί έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας μετά την σύλληψη Αλγερινού από τις βελγικές αρχές, ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε έγγραφα που χρησιμοποίησαν οι δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι. 

Ανάμεσά τους και τρομοκράτες που πέρασαν από το λιμάνι τον περασμένο Αύγουστο. Πληροφορίες που μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 40χρονος συλληφθείς, ονόματι Τζαμάλ Εντίν Ουάλι, παρήγαγε πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με τις πρόσφατες πολυαίμακτες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, όπως μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο συλληφθείς έφτιαξε πλαστά έγγραφα για τον Νατζίμ Λαχράουι που την περασμένη Τρίτη ανατινάχθηκε στις Βρυξέλλες, για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, θεωρούμενο ως επικεφαλής των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι το Νοέμβριο, και για τον Μοχάμεντ Μπελκάιντ, ένας ακόμη ύποπτος ο οποίος σκοτώθηκε σε επέμβαση της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι των Βρυξελλών στις 15 Μαρτίου. 

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία πιστεύει ότι δύο από τα τρία πρόσωπα - και συγκεκριμένα ο Αμπντεσλαμ και ο Λαχράουι - είχαν περάσει από την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο. Ο Αμπντεσλάμ, την 1η Αυγούστου 2015 είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Πάτρα. Μαζί του ταξίδευε ο 27χρονος Βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής, Αχμέντ Νταχμανί. Ο Αμπντεσλάμ επέστρεψε στην Ιταλία στις 5 Αυγούστου, ενώ ο Νταχμανί παρέμεινε στην Ελλάδα και συνελήφθη δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι σχετικές πληροφορίες των ελληνικών διωκτικών αρχών αναφέρουν ότι ο Αμπντεσλάμ δεν επέστρεψε μόνος του στην Ιταλία αλλά μαζί με τον Ναζίμ Λαxράουι, που χρησιμοποιούσε διαβατήριο με τα στοιχεία Σουφιάν Καγιάλ.


Πηγή: Eφημερίδα "Πελοπόννησος", pelop.gr




Σχόλια