Ιόνια Νησιά: Φέτος είναι η χρονιά τους στον τουρισμό


 Πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο (09-13/03/2016) η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση ΙΤΒ, στην οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της (διπλό περίπτερο).


Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Τμηματάρχη Τουρισμού της Π.Ε. Κέρκυρας κ. Γεώργιο Παπαβλασόπουλο ενώ συμμετείχαν από την Αυτοδιοίκηση ο δήμαρχος της Κέρκυρας κ. Κων/νος Νικολούζος , ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου κ. Τάσος Μποτώνης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος.
Επίσης ήταν πλήθος επιχειρηματιών (ξενοδόχων, τουρ. Πρακτόρων και ενοικιαζομένων δωματίων από όλα τα νησιά).

Εκ μέρους των tour operators από όλες τις αγορές (διότι η ΙΤΒ είναι σταυροδρόμι), εκφράστηκε ικανοποίηση για τις μέχρι τώρα κρατήσεις αλλά και ζήτηση για περισσότερες κλίνες. Άλλωστε από αρκετό καιρό πριν προγραμματισμός πτήσεων και αεροπορικών θέσεων προς τα νησιά μας βάζει τη σφραγίδα στο ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των τουριστικών ρευμάτων προς τα νησιά μας κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Ο κ. Γαλιατσάτος με τον κ. Νικολούζο έκαναν επαφές με γραφείο δημοσίων σχέσεων, ώστε να αυξηθεί η δημοσιότητα των Ιονίων Νήσων στις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και με το CNN για ακόμα καλύτερη αποδοτικότητα επόμενης καμπάνιας.

Σημαντικές επαφές έγιναν με bloggers οι οποίοι θα επισκεφθούν τα Ιόνια Νησιά, το Travel Channel καθώς και με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Γερμανία κ. Παππά στον οποίο ο κ. Γαλιατσάτος έδωσε συνέντευξη τονίζοντας ότι δεν πρέπει να συγχέουμε το προσφυγικό με τον τουρισμό και ότι τα Ιόνια Νησιά σε σταθερές πλέον βάσεις θα έχουν τη θέση που τους ανήκει στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας.


Σχόλια