Πάτρα: Βροχή στο Καρναβάλι αλλά δεν πτοούνται οι καρναβαλιστές...


Ερχονται δύσκολες καιρικές συνθήκες το σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού στην Δυτική Ελλάδα, αλλά οι Πατρινοί έχουν μάθει να είναι παντός καιρού…
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για «στεγνό» Καρναβάλι και μας προετοιμάζει για βροχές και καταιγίδες.
Για αύριο, Σάββατο, ο καιρός προβλέπεται να είναι άστατος.
Θα σημειωθούν βροχές από το μεσημέρι και θα εξελιχθούν σε καταιγίδες από το απόγευμα και μετά (τα φαινόμενα θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα).
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα πέντε μποφόρ, αν και συνηθίζεται σε περίπτωση καταιγίδας να παρατηρείται μια μικρή υπέρβαση (προσωρινή). Ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη γειτονική Ηλεία.
Η ΕΜΥ προβλέπει ότι ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος το πρωί της Κυριακής. Ομως από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές κατά διαστήματα, χωρίς όμως να φτάσουν σε ένταση τη βροχόπτωση της προηγούμενης βραδιάς.
Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής η βροχόπτωση θα είναι εντονότερη σε σχέση με την υπόλοιπη μέρα.
Στα θετικά είναι ότι η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση το σαββατοκύριακο (θα κυμανθεί μεταξύ 16-17 βαθμών Κελσίου).
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Καθαρά Δευτέρα, και αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα σε όσους θα θέλουν να τηρήσουν το έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού.


ΠΗΓΗ - pelop.gr

Σχόλια