Με καταγωγή από την Πάτρα, ο ένας εκ των δύο απαγωγέων 32χρονης στο Μεταξουργείο


Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 30 και 37 ετών, κατηγορούμενων για κλοπές μοτοσυκλετών καθώς και για την αρπαγή 32χρονης από τον Άγιο Δομίνικο.

Ο ένας από τους δύο είναι Πατρινός (ΦΩΤΟ) και πρόκειται για τον 30χρονο Ανδρέα Κότσα του Γεωργίου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα το 1986.
Ειδικότερα, οι δράστες μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου 2015 απήγαγαν από την πλατεία Μεταξουργείου την 32χρονη, την οποία οδήγησαν αρχικά σε διαμέρισμα της περιοχής και στη συνέχεια σε ισόγειο χώρο γκαράζ στην Αγία Παρασκευή. Στη συνέχεια, ζήτησαν λύτρα από συγγενικό της πρόσωπο προκειμένου να την απελευθερώσουν, ενώ λίγη ώρα αργότερα εκείνη κατάφερε να διαφύγει.
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της απαγωγής και συνελήφθη στις 23 Φεβρουαρίου 2016 στο Μαρούσι ο 37χρονος, ενώ για τον 30χρονο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Ύστερα από έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα και στο γκαράζ το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο φύλαξης-αποσυναρμολόγησης κλεμμένων μοτοσυκλετών καθώς και ως χώρο κράτησης της γυναίκας που είχαν απαγάγει, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Δύο κλεμμένες δίκυκλες μοτοσυκλέτες
- Τμήματα κλεμμένης μοτοσυκλέτας
- Δύο πιστόλια
- Δεκαέξι φυσίγγια
- Ένα τσεκούρι
- Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:
Α) Παύλο Καπάσσα του Δημητρίου και της Βενετίας, γεννηθέντα το 1979 στον Χολαργό Αττικής
Β) Ανδρέα Κότσα του Γεωργίου και της Αλεξάνδρας, γεννηθέντα το 1986 στην Πάτρα
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές κατ' εξακολούθηση, της αρπαγής και της παράνομης οπλοκατοχής.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 25-9-2016 σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-8695542, 210-8695532 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχόλια