Χιλιάδες άνθρωποι αποχαιρέτησαν τον Παντελή


Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στον Παντελή Παντελίδη, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.
Στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.
Το φέρετρο τυλιγμένο με την γαλανόλευκη, συνόδευσαν στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης συμμαθητές του από το Πολεμικό Ναυτικό ενώ κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν οι επιτυχίες του. Το πλήθος άλλοτε σιγοτραγουδούσε κι άλλοτε χειροκροτούσε φωνάζοντας «αθάνατος, αθάνατος».
Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του τραγουδιστή. Η Αθηνά Παντελίδου υποβασταζόμενη ακολούθησε τη πομπή με τη σορό του παιδιού της στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε και έμεινε για λίγο στην εκκλησία μέχρι να νιώσει καλύτερα και μεταφέρθηκε αργότερα στο κοιμητήριο.
Η σορός του Παντελή Παντελίδη, έφθασε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στις 10, όπως ήταν προγραμματισμένο για να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής που έπαιζε το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη». Ακολούθησαν χειροκροτήματα από δεκάδες θαυμαστές και φίλους που έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος.
Από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία είχε γεμίσει από κόσμο για να αποχαιρετήσει τον Παντελή Παντελίδη. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσέλευση πολλών νέων παιδιών τα οποία έσπευσαν στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.
Να σημειωθεί πως εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης ζητήθηκε από τα μεγάφωνα του Ναού η συνδρομή γιατρού καθώς μία νεαρή κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην εκκλησία. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ασθενοφόρο ώστε να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.
Χαρακτηριστικό του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί ήταν ότι έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία και για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
Από τον συνωστισμό σημειώθηκε όμως και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο αφού κατέρρευσε ακόμη μία κοπέλα που βρισκόταν στα σκαλιά του ναού .


Με πληροφορίες απο protothema

Σχόλια