Σούπα βελουτέ με μανιτάρια - Απο τον Άκη Πετρετζίκη




Χρόνος Εκτέλεσης - 1 ώρα
Μερίδα/ες - 6
Βαθμός Δυσκολίας - 1


Συστατικά
1 κιλό μανιτάρια
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κρασί λευκό
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
5 φέτες μπέικον για σερβίρισμα


Εκτέλεση
Κόβουμε κάθετα σε φέτες τα κρεμμύδια μας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσουμε αργότερα. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα δενδρολίβανα που έχουμε βάλει μέσα.
Χτυπάμε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάμε αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Σερβίρουμε την σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Tip
Στις σούπες προτιμάμε τα λευκά κρεμμύδια και όχι τα πολύ κόκκινα γιατί έχουν πιο ζαχαρένια γεύση!



akispetretzikis.com/el





Σχόλια