Μαγειρέματα: Κρέπες με κιμά και τυρί






Υλικά


Για τις κρέπες
2 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. αλεύρι
3 αβγά
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης.Τοποθετούμε το μπολ με το χυλό στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά τον κιμά. Ρίχνουμε τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Όταν αποροφηθούν τα υγρά του, κατεβάζουμε το μείγμα απο τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυλού, κουνώντας κυκλικά το σκεύος ώστε να απλωθεί παντού. Αφήνουμε 
την κρέπα να ροδίσει και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις κρέπες.
Στο κέντρο κάθε κρέπας βάζουμε 2-3 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά.



Σχόλια