«Εντάξει, καλό βράδυ» - Tα τελευταία λόγια του πιλότου του μοιραίου Boeing


Συνεχίζεται το θρίλερ που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα με το boeing 777 των Μalaysia Airlines, καθώς το «κουβάρι» του μυστηρίου αντί να λύνεται περιπλέκεται περισσότερο και η αγωνία των απελπισμένων συγγενών των αγνοούμενων "χτυπάει" κόκκινο.


H εταιρία το μόνο που τους αποκάλυψε είναι η τελευταία συνομιλία των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου. «Εντάξει, καλό βράδυ» ήταν τα λόγια που ακούστηκαν για τελευταία φορά από το πιλοτήριο όταν το αεροσκάφος έμπαινε στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Το αεροπλάνο στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας.

Διαψεύδουν τα περί εντοπισμού ιχνών του αεροσκάφους


Στο μεταξύ, πληροφορίες που διέρρευσαν χθες από την τοπική εφημερίδα «Berita Harian» σύμφωνα με τις οποίες το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας, διαψεύστηκαν. Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Ναούντ που συμμετέχει στις έρευνες έκανε λόγο για «άρθρο εντελώς ανακριβές».

Είχε βγει εκτός πορείας για 1.000 μίλια το μοιραίο Boeing


Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια έχοντας 239 επιβαίνοντες, επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, όπως δήλωσε ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε επισήμως λόγο για απόκλιση 1.000 μιλίων του αεροσκάφους από την προκαθορισμένη πορεία του πριν χαθεί η επικοινωνία μαζί του. Στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων της ασιατικής χώρας έχουν καταγράψει πορεία του αεροσκάφους προς τα Στενά της Μάλακα, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

Ανέστειλε τις έρευνες από θαλάσσης το Βιετνάμ-Συνεχίζει από αέρος


Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού, ο οποίος ηγείται της βιετναμέζικης επιχείρησης αναζήτησης δήλωσε ότι το Βιετνάμ συνεχίζει από αέρος τις έρευνες στα χωρικά ύδατα της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι οι έρευνες από θαλάσσης έχουν ανασταλεί.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες με μερικές ακόμα πτήσεις, ενώ άλλες επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει κάνει έκκληση στις αρχές της Μαλαισίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ότι το αεροπλάνο είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο ελέγχου το Σάββατο, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Δύο ακόμη κινεζικά αεροπλάνα στις έρευνες


Η πολιτική αεροπορία της Κίνας ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη αεροπλάνα της θα συνδράμουν στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Ο επικεφαλής της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας, Λι Ζιαξιάνγκ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.



Σχόλια