Ποιοι ερωτεύονται πρώτοι: Οι άνδρες ή οι γυναίκες;


Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην κατηγορεί το έτερο ήμισυ ότι σχεδόν πάντα ξεχνούν επετείους και γενέθλια αλλά από ότι φαίνεται είναι περισσότερο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί. Μάλιστα δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι λαβώνονται πρώτοι από τα βέλη του έρωτα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Mason σε συνεργασία με τους συναδέρφους τους στην Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ.


Συγκεκριμένα σε διαδικτυακή μελέτη που πραγματοποίησαν έλαβαν μέρος συνολικά 10.000 άνθρωποι από όλο το κόσμο και κλήθηκαν μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου να αποκαλύψουν τη στάση που υιοθετούσαν συνήθως στις προσωπικές τους σχέσεις και στον έρωτα.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της μελέτης ένα ποσοστό που αγγίζει το 48% των ανδρών δήλωσε πως είχε ερωτευτεί με την πρώτη ματιά ενώ αντίθετα στις γυναίκες το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 28%.
Εντυπωσιακό είναι ότι το 74% του συνόλου των εθελοντών δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ εκείνοι που περιέγραψαν το έτερόν τους ήμισυ ως αδελφή-ψυχή άγγιζε το 66%.

Όσο αφορά τις ερωτικές περιπτύξεις η πλειοψηφεία των συμμετεχόντων έκρινε πως το σεξ χωρίς συναίσθημα δεν ήταν σχέση και επομένως δεν μπορούσε να θεωρηθεί «παράλληλη σχέση».

Παράλληλη σχέση

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις το 15% των ερωτηθέντων παραδεχόταν ότι είχε παράλληλη σχέση κάποια στιγμή ενώ το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι έκαναν «σεξ με άλλους ενώ είχαν σύντροφο» σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν «φουσκωμένο».

Αναλυτικότερα στην περίπτωση των παντρεμένων, το 30% των ανδρών και το 19% των γυναικών ανέφεραν ότι είχαν υποκύψει σε παράνομες σχέσεις.

Συστατικά επιτυχίας

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα βρέθηκε ότι μικρές καθημερινές κινήσεις όπως π.χ. ραντεβού μεταξύ των δυο συντρόφων ακόμη και αν βρίσκονται καιρό μαζί, η χρήση χαϊδευτικών ονομάτων, το κράτημα των χεριών, τα παθιασμένα φιλιά και η συχνή εκδήλωση της αγάπης τού ενός για τον άλλον αποτελούν τα μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση.


Πηγή: iatropedia.gr




Σχόλια