Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη



Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Τα φαινόμενα που κυρίως στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές και απογευματινές ώρες αναμένονται την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 4-5 μποφόρ και στα νότια σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες προβλέπονται για την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς
Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια κυρίως στα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια