Τέσσερις τροφές που σαμποτάρουν την υγιεινή διατροφή


Διατροφή αλλά και δίαιτα σημαίνει σωστές ποσότητες κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Oμως υπάρχει η περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα των κρυμμένων θερμίδων και να μην καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

Είναι αρκετά σημαντικό να μην συνδέουμε την υγιεινή διατροφή με προϊόντα που από την μία πλευρά φαίνονται απολύτως υγιεινά και θρεπτικά και από την άλλη περιέχουν ενισχυτικά γεύσης ή επεξεργασμένα υλικά. Τέτοιου είδους προϊόντα έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που μπορούν να σαμποτάρουν την διατροφή μας κερδίζοντας έτσι περιττό βάρος.

Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις τροφές – παγίδες, όπως τις αναφέρει το onmed:

Πολύσπορες γεύσεις

Τα πολύσπορα προϊόντα περιέχουν επεξεργασμένα είδη σπόρων, αντιθέτως τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν όλα τα θρεπτικά λιπαρά οξέα, βιταμίνη Β και φυτικές ίνες. Για αυτό και τα καθιστούν απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή.

Γευστικά γιαούρτια

Η πιο γευστική λιχουδιά και ταυτόχρονα το πιο υγιεινό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα, αφού αποτελεί εξαίρετη πηγή ασβεστίου, αναμφισβήτητα είναι το γιαούρτι. Ωστόσο, εάν πρόκειται να αγοράσετε κάποιο συσκευασμένο προϊόν του εμπορίου, ξανασκεφτείτε το, διότι οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης δεν πρόκειται να σας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θέλετε. Η πιο υγιεινή επιλογή που έχετε να κάνετε είναι να το συνοδεύσετε με φρέσκα φρούτα.

Νερό με γεύση

Η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, μπορεί να σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, όπως τα μεταλλικά στοιχεία και τις απαραίτητες βιταμίνες. Αντιθέτως, τα επεξεργασμένα και ενισχυμένα μπουκάλια νερού που υπάρχουν στο εμπόριο και πολλοί έχουν την εντύπωση πως «ενισχύουν» την διατροφή τους, είναι γεμάτα με περίσσιες ποσότητες ζάχαρης.

Ετοιμες σαλάτες

Στην παγίδα της πιο εύκολης λύσης έχει πέσει κάθε εργαζόμενος, που γύρισε κουρασμένος από την δουλειά του και θεώρησε πως μία έτοιμη σαλάτα αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή για βραδινό. Ωστόσο, μία τέτοια σαλάτα μπορεί να περιέχει μέχρι και 500 θερμίδες, εξαιτίας των επιπρόσθετων υλικών και του dressing. Επιπρόσθετα, τα υλικά που αποτελούν το πιο θρεπτικό μέρος μίας σαλάτας, όπως η ντομάτα και το αγγούρι, βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρές ποσότητες.



Σχόλια