Bild: Η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της με τα έσοδα από πορνεία και ναρκωτικά


Προκλητική για ακόμη μια φορά η γερμανική Bild σε δημοσίευμα της τονίζει ότι το χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες όπως η πορνεία και τα ναρκωτικά.

«Οι Ελληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος τους με σεξ και ναρκωτικά» είναι ο τίτλος του κειμένου το οποίο επικρίνει τον «διευρυμένο τρόπο» υπολογισμού του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες και στο οποίο υποστηρίζει ότι μπορούν να υπολογίζονται ακόμη και τα έσοδα από εγκληματικά και πορνεία.

«Η οικονομική επίδοση στο σύνολο της ΕΕ αυξάνεται μονομιάς κατά 2,4%, αλλά μόνο στα χαρτιά» εξηγεί η Bild, προσθέτοντας ότι «στο μέλλον... θα υπολογίζονται στην οικονομική στατιστική της ΕΕ και τα έσοδα από εγκλήματα και πορνεία».

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι «το οικονομικό θαύμα των Βρυξελλών αποδίδεται σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο και η οποία θέλει την πορνεία να συνυπολογίζεται στις παροχές υπηρεσιών που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ. Στις λεγόμενες παραγωγικές δραστηριότητες ανήκουν και οι απάτες. Οσο πιο πολλούς απατεώνες και ναρκωτικά, όσο πιο πολλή αδήλωτη εργασία και πορνεία διαθέτει ένα κράτος τόσο πιο πλούσιο γίνεται στα χαρτιά».

Εξηγώντας τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για τις υπερχρεωμένες χώρες αναφέρει ότι Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία θα μπορούν με τη νέα οδηγία να μειώσουν το ποσοστό χρέους, το οποίο μετριέται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ.

«Οταν αυξάνεται το ΑΕΠ με τον νέο τρόπο μέτρησης, αυτόματα μειώνεται το ποσοστό του χρέους» συμπεραίνει σε ύφος ειρωνικό η εφημερίδα.


Σχόλια