ΗΠΑ: Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με 27.000 συνδρομητές


Διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές απ΄όλο τον κόσμο, εξάρθρωσαν οι αμερικανικές αρχές, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο 
υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζεχ Τζόνσον.

14 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων σε σχέση με μία ιστοσελίδα που λειτουργούσε στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο» (γνωστό και ως deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο. Αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης ενώ πρόσβαση σε αυτό έχουν λιγοστοί άνθρωποι.

Για την πρόσβαση στο Darknet χρησιμοποιείται το TOR, ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών του και «διαβάζει» συνδέσμους που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο HTTP.

Ως διαχειριστής του δικτύου παιδικής πορνογραφίας και αρχηγός του εμφανίζεται ένας 27χρονος, ο Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης.

Το δίκτυο λειτουργούσε 
περίπου από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν συνελήφθη ο Τζόνσον.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά -κυρίως αγόρια-από τις ΗΠΑ.

Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από τριών έως 17 ετών -σύμφωνα με τις αρχές- και προέρχονταν από 39 αμερικανικές πολιτείες.

Εκδόθηκαν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα εξαπατούνταν -συχνά από άνδρες που εμφανίζονταν ως γυναίκες- μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και καλούνταν να «ανεβάσουν» πορνογραφικό υλικό.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τέτοια δίκτυα που εξαρθρώνεται.


Σχόλια