Γυναίκα: Το μικρό μαύρο φόρεμα


Η Karolina Kurkova με Blumarine

Το μικρό μαύρο φόρεμα αποτελεί τον μπαλαντέρ μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Η ιστορία του ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα όταν η Gabriel «Coco» Chanel δημοσίευσε την φωτογραφία ενός απλού μαύρου φορέματος στην Αμερικάνικη Vogue. Ανατρεπτικό για την εποχή του αλλά ταυτόχρονα κομψό και απελευθερωτικό για την γυναικεία σιλουέτα, το μικρό μαύρο φόρεμα ξεκινά την ανοδική του πορεία και δεν το σταμάτα ούτε η περίοδος της λεγόμενης «μεγάλης κατάθλιψης». Το 1950 ο οίκος υψηλής ραπτικής Christian Dior του έδωσε έναν άλλο προσδιορισμό, ως ρούχο της τολμηρής και εκκεντρικής γυναίκας. Οι σταρ του Hollywood έχουν ήδη αρχίσει να το λατρεύουν και πολύ συχνά το αντικαθιστούν με το ταγιέρ που φορούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πολύ εύκολο να φορεθεί και βοηθά να αναδείξει κάθε γυναίκα τα σωματικά πλεονεκτήματά της. Λόγω του χρώματός του λεπταίνει, βγαίνει σε αμέτρητα πατρόν και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας κολακεύει περισσότερο. Συνήθως το μάκρος του είναι μέχρι το μέσο του γονάτου, το σωστό μήκος δηλαδή, και λειτουργεί ως καμβάς για τα αξεσουάρ που θα φορέσετε.

Αυτά έχουν στο μυαλό τους οι διάσημες ηθοποιοί και το φοράνε κάθε ώρα και στιγμή. Αυτές έχουν στο μυαλό τους οι διάσημοι οίκοι υψηλής ραπτικής και τους στέλνουν μικρά μαύρα φορέματα συνεχώς.Πηγή:pestanea


Σχόλια