Αλλάζει σημαντικά ο καιρός το τριήμερο της Κ.Δευτέρας


Σχετικά καλές καιρικές συνθήκες με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις αναμένουμε την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ,τις πρωινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 18-19 βαθμούς Κελσίου .


Ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη θα αλλάξει από την Παρασκευή τον καιρό στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νοτιάδες ,τις βροχές αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.


Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία οι βροχές της Παρασκευής θα είναι περισσότερες στα Δυτικά και Βόρεια καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ το Σάββατο οι περισσότερες περιοχές θα έχουν άστατο καιρό με κατά περιόδους έντονα φαινόμενα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας με υψόμετρο 1500-1600 μέτρα και στα Βόρεια ορεινά με υψόμετρο 1200-1300 μέτρα .


Την Κυριακή περιμένουμε μία σχετική βελτίωση των καιρικών συνθηκών με διαστήματα ηλιοφάνειας τουλάχιστον μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Από το απόγευμα της Κυριακής ,όμως, και πάλι από τα Δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες μέχρι τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας θα επεκταθούν ανατολικότερα. 

Καθ όλη την διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας στην χώρα μας θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές ,σποραδικές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.


Οι άνεμοι από την Παρασκευή θα στραφούν σε νοτιάδες και θα παρουσιάσουν ενίσχυση φτάνοντας το Σάββατο τα 6μποφόρ ενώ από το απόγευμα της Κυριακής θα φτάνουν τα 7 και την Κ.Δευτέρα τα 8 και τοπικά ίσως και τα 9 μποφόρ.


H θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο το 2ήμερο Πέμπτη -Παρασκευή φτάνοντας στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 18-20 βαθμούς . Το Σαββατοκύριακο δεν αναμένουμε ουσιαστική μεταβολή ενώ από την Κ.Δευτέρα θα αρχίζει σιγά-σιγά να πέφτει.


Πηγή: http://www.meteo-news.gr

Σχόλια