Πάτρα: Στους δρόμους οι μικροί καρναβαλιστές


Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα αρχίσει σήμερα Κυριακή στις11.00 από την πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Γούναρη, Κορίνθου, κάτω μέρος πλ. Γεωργίου, Κορίνθου με κατάληξη στις 4 εξόδους στην Ερμού (2 έξοδοι) και στην Αγίου Νικολάου(2 έξοδοι).

Στην αφετηρία 8000 λιλιπούτειοι -και όχι μόνο- καρναβαλιστές κατανεμημένοι σε 76 ομάδες θα παρελάσουν με επικεφαλής την Μπαντίνα, τον Τζίτζικα (την μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών) και την ομάδα του θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και πλαισιωμένοι από τα 7 άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα.

Εκτός των τοπικών ομάδων, φέτος στην Παρέλαση των Μικρών συμμετέχουν ομάδες εκτός Πατρών (1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαϊας με θέμα «Φωτεινοί Σηματοδότες», Εκπαιδευτήρια Πάνου Νηπιαγωγείο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου με θέμα «Τη Στρουφίσαμε», 11ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας Φθιώτιδας με θέμα «Μικροί ζωγράφοι Πικασίνια», Ανεξάρτητη Ομάδα από Ιωάννινα με θέμα «Προσοχή τσιμπάει…(Αχινοί)» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Παιδικά Παραμύθια» και τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα).

Συμμετέχουν παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σώματα προσκόπων, σχολές χορού, κέντρα ξένων γλωσσών, ΑΜΕΑ, σύλλογοι, ανεξάρτητες ομάδες και ελεύθερες συμμετοχές.

Στολές πρωτότυπες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, ευρηματικές, ανατρεπτικές, αυτοσχέδια εμπνευσμένες και στην πλειοψηφία τους επηρεασμένες από το φετινό θέμα με τα χρώματα, τις ζωγραφικές πινελιές, τις ιδέες, το χιούμορ και τη φαντασία να κυριαρχούν, θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό καλώντας τους μικρούς μας σε ένα πάρτι χωρίς σταματημό, σε μια συμμετοχή γεμάτη δράση.

Η πόλη όλη γεμίζει χαμόγελα αισιοδοξίας, διαλύει τα σύννεφα της αβεβαιότητας, πλημμυρίζει μουσικές, ήχους και φωνές, γέλια και σκηνές όλο πόζα, νάζι και χάρη, χορεύει με τους μικρούς καρναβαλιστές, παίζει με ξεγνοιασιά μαζί τους, μαθαίνει και ασκείται κοντά τους.

Οι καρναβαλικοί μας μπόμπιρες κλείνουν το μάτι στη χαρά της ζωής και ανοίγουν διάπλατα την καρδιά τους στα φλας του κεφιού, της διασκέδασης, της γιορτής, της θετικής ενέργειας.

Το Καρναβάλι των Μικρών, μια μαγεία που πλέκεται με γοργά και χαρούμενα καρναβαλικά βήματα, κάτω από το εκτυφλωτικό φως της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.


Σχόλια