«Οδηγός Διαπλοκής» και «Gravity» πρωταγωνιστούν στις υποψηφιότητες για Οσκαρ


Οι ταινίες «Gravity» και «Οδηγός Διαπλοκής» συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες, δέκα η καθεμία, για τα φετινά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης αυτής για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν ο Κρις Χέμσγουερθ και η πρόεδρος της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν Άιζαακς.

Η ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος», η οποία ακολουθεί με 9 υποψηφιότητες, είναι και αυτή υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.
Από έξι υποψηφιότητες συγκέντρωσαν οι ταινίες «Captain Phillips», «Dallas Buyers Club» και «Nebraska», ενώ, με πέντε, ακολουθούν οι ταινίες «Her» και «Ο Λύκος της Wall Street».

Για το Όσκαρ σκηνοθεσίας υποψήφιοι είναι ο Αλεξάντερ Πέιν για το «Nebraska», ο Στιβ ΜακΚουίν για το «12 Χρόνια Σκλάβος», ο Ντέιβιντ Ο Ράσελ για τον «Οδηγό Διαπλοκής», ο Μάρτιν Σκορτσέζε για τον «Λύκο της Wall Street» και ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity».

Το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου θα διεκδικήσουν οι ηθοποιοί Κρίστιαν Μπέιλ («Οδηγός Διαπλοκής»), Μπρους Ντερν («Nebraska»), Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ («12 Χρόνια Σκλάβος»), Μάθιου Μακόναχι («Dallas Buyers Club») και Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Ο Λύκος της Wall Street»).

Υποψήφιες για το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου, είναι οι Έιμι Άνταμς («Οδηγός Διαπλοκής»), Κέιτ Μπλάντσετ («Θλιμμένη Τζασμίν»), Τζούντι Ντεντς («Philomena»), Μέριλ Στριπ («Αύγουστος»), Σάντρα Μπούλοκ («Gravity»).

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα απονείμει τα Όσκαρ την Κυριακή 2 Μαρτίου, στην 86η τελετή απονομής που θα γίνει στο Λος Άντζελες με οικοδέσποινα την κωμικό Έλεν Ντετζένερις.



Σχόλια