Κεφαλονιά: Ο σεισμός της Κυριακής ήταν πιθανότατα ο κύριος, λέει ο Γ. Παπαδόπουλος

A. Σαμαράς: Στόχος να επιστρέψει άμεσα η Κεφαλονιά σε κανονικούς ρυθμούς


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό άφησε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε όμως ότι η σεισμική δόνηση της Κυριακής, μεγέθους 5,8 βαθμών ήταν πιθανότατα η κύρια.

«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος. Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτίρια, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς» προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοι, γύρω στις 12:30 το βράδυ, μεγέθους από 4,2 βαθμούς ο καθένας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, από την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκαν 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3, και εκατοντάδες μικρότεροι.

Σύμφωνα με τους έως τώρα ελέγχους των μηχανικών, ζημιές παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι.


Στην Κεφαλονιά διανυκτέρευσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα περιοδεύει στις πληγείσες από τον ισχυρό σεισμό περιοχές.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να ξαναγυρίσει η Κεφαλονιά σε κανονικούς ρυθμούς» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την επίσκεψή του σε Ληξούρι και Αργοστόλι.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νησί σε σχέση με το μέγεθος του σεισμού άντεξε.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Συμπλήρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να βρεθεί λύση για τους υπόλοιπους μαθητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Για τις υποδομές του νησιού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν αντιμετωπιστεί με εξαίρεση τον δρόμο Αργοστολίου-Ληξουρίου, ο οποίος θα ανοίξει μόνο όταν κριθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ οι υπόλοιπες υποδομές (αεροδρόμιο, λιμάνια, νοσοκομεία) λειτουργούν κανονικά.



Με πληροφορίες απο ethnos.gr, in.gr


Σχόλια