Επιδείνωση του καιρού


Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.


Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Θράκη.

Μετά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με πιο έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Στην δυτική κυρίως Ελλάδα, τα φαινόμενα θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα.

Από τις βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, ενώ οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται από πιο δυτική, ελαφρώς βορειοδυτικές διευθύνσεις σε όλη την χώρα.


Έρχονται σφοδρές καταιγίδες

Μετά τις 25 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα δεχτεί ένα αρκετά μεγάλο σύστημα βροχοπτώσεων αλλά και χιονοπτώσεων, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε όλη την χώρα και κυρίως στα βορειότερα της τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται μετά τις 25 Ιανουαρίου, η χώρα μας να δέχεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα πιο δυτικά, βόρεια και κεντρικά τμήματα της Ελλάδας θα δεχτούν τα μεγαλύτερη ύψη βροχής.

Μετά τις 26 Ιανουαρίου, κυρίως στο χρονικό διάστημα 26 με 29 περίπου του μήνα, η θερμοκρασία ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα θα πέσει και οι βροχές ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας, θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις. Φαίνεται χιόνια να πέφτουν και σε ορεινά και ίσως και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής χώρας.

Βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα έντονες θα δεχθεί κυρίως η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ωστόσο βροχές θα πέσουν και στην νότια και ανατολική χώρα.



Πυκνό χιόνι στα Χιονοδρομικά Κέντρα

Πυκνή χιονόπτωση αναμένεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά, σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας. Η θερμοκρασία θα πέσει και όλα δείχνουν ότι τα χιονοδρομικά κέντρα θα δεχτούν αξιόλογες χιονοπτώσεις για να λειτουργήσουν.

Τα περισσότερα χιόνια φαίνεται να πέφτουν σε χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας, ωστόσο και στην κεντρική Ελλάδα θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά....


Με πληροφορίες απο greek weather.org


Σχόλια