Πάτρα: Εντυπωσιάζει το "Κρούζενστερν"

Φωτο: Φαύστα Φραντζή

«Το θρυλικό ιστιοφόρο "Κρούζενστερν" έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας» είναι ο τίτλος τηλεγραφήματος του πρακτορείου ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, όπου «φιλοξενείται» δήλωση του αναπληρωτή επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Σεργκέι Νικίτιν: «Η άφιξη του ιστιοφόρου "Κρούζενστερν" στο λιμάνι της Πάτρας μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των ρωσο-ελληνικών σχέσεων». 

Ο κ. Νικίτιν επισημαίνει τον «συμβολικό χαρακτήρα του γεγονότος», καθώς όπως αναφέρει, το πλοίο θα κατευθυνθεί από την Πάτρα στο Σότσι, όπου μέλη του πληρώματος θα εργασθούν ως εθελοντές στη Χειμερινή Ολυμπιάδα.

Στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται η επίσκεψη του πληρώματος του ιστιοφόρου στην πόλη της Πάτρας και την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, από την οποία, το καλοκαίρι του 2013, μεταφέρθηκε στη Ρωσία ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα, καθώς και ότι ναύτες του πλοίου θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, απ’ όπου, στις 29 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για το Σότσι.


Φωτο: Φαύστα Φραντζή





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια